Nu folositi pixuri, stilouri sau creioane pentru a scrie pe suprafata lor, si in niciun caz nu folositi etichete adezive din comert. Daca doriti sa personalizati fata discului, apelati cu incredere la serviciile noastre de multiplicare, pentru a obtine rezultate profesioniste si de calitate.

Cum sa iti protejezi colectia de CD-uri si DVD-uri

16 septembrie 2011

Odata cu aparitia discurilor optice pe piata, au existat multe voci care au sustinut ca acestea vor dura pentru totdeauna.

Insa odata cu trecerea timpului s-a observat ca, exact ca si alte produse, daca nu sunt ingrijite, in timp acestea se deterioreaza. La fel este si cu CD-urile si DVD-urile, mai ales ca sunt fragile si usor de zgariat, ca mai apoi sa nu mai poata fi folosite. Astfel ca PrintCD va vine in ajutor si va ofera cateva sfaturi despre cum sa protejati si sa lungiti viata CD-urilor si DVD-urilor.
  • Primul pas pe care trebuie sa-l faceti in aceasta directie, este sa va depozitati CD-urile si DVD-urile in carcase speciale sau in plicuri. S-a demonstrat ca cele mai eficiente carcase sunt cele simple si nu cele in care poti depozita mai multe discuri. Chiar daca aveti o colectie de CD-uri cu muzica din acelasi gen, cel mai eficient lucru ar fi sa le depozitati separat si sa folositi si un buton de fixare pentru fiecare disc, astfel ca la cea mai mica miscare discul sa nu se zgarie.
  • Cel de-al doilea pas este folosirea unui marker special pentru inscriptionare deoarece este cel mai sigur si ofera calitate si rezistenta culorilor. Nu folositi pixuri, stilouri sau creioane pentru a scrie pe suprafata lor, si in niciun caz nu folositi etichete adezive din comert. Daca doriti sa personalizati fata discului, apelati cu incredere la serviciile noastre de multiplicare, pentru a obtine rezultate profesioniste si de calitate. Odata realizata printarea discurilor, pentru protectia printurilor inkjet este necesar sa folositi un spray lac de protectie ca si cel oferit de PrintCD. Cu o formula speciala, spray-ul de protectie CD/DVD realizeaza un finisaj profesional, cu o acoperire luciosa. Se pulverizeaza de la 20-30 cm si se usuca rapid, in 2-3 minute.
  • Cel de-al treilea pas se refera la depozitarea discurilor. Acestea trebuie depozitate intr-un loc umbrit, racoros si uscat, prin urmare trebuie evitata expunerea la razele soarelui si trebuie evitate schimbarile bruste de temperatura. In acelasi timp trebuie avuta in vedere ajustarea discului la temperatura camerei si trebuie ferit de gradul mare de umiditate, astfel ca, inainte de folosire, asteptati cateva minute pana la ajustarea la o temperatura optima.
  • Pe langa zgarieturi, amprentele, urmele de transpiratie si grasime sunt la fel de daunatoare, astfel ca ultimul sfat se refera la curatarea discurilor. Pentru a va curata CD-urile si DVD-urile folositi un material din bumbac fin si curat.
 

Urmareste pasii de mai sus si te vei  bucura cu adevarat de colectiile tale de muzica, filme sau alte date importante.