Dexterix cu 8 inscriptoare CD DVD

Dexterix multiplicand CD-uri cu 8 inscriptoare

Mai mult despre Dexterix

23 mai 2011

Noua tehnologie robotica de la Dextimus schimba jocul pe piata duplicatoarelor automate CD/DVD
 

Robotul DEXTERIX este un produs rezultat in urma cercetarii si dezvoltarii meticuloase, precum si a muncii concentrate pe versatilitate si fiabilitate. Conceptele si solutiile tehnice incapsulate in acest produs sunt protejate de patentul US7360812 si de alte patente internationale ce sunt in curs de aprobare.
Robotii vanduti pana in prezent, au avut ca scop automatizarea turnurilor de multiplicare, apartinand unor clienti din SUA, America de Sud, Canada, Europa sau Australia.

DEXTERIX este o solutie automata de inalta performanta pentru procesarea CD/DVD/BD ce dispune de un pret avantajos. Robotul compact asigura schimbarea discurilor echipamentului la care este legat, fie ca acesta este un PC obisnuit sau un procesator manual de discuri optice, precum un turn de multiplicare. Este util atat pentru profesionisti cat si pentru amatori, atat la tiraje mici cat si la procesare pe scara industriala.

Inima robotului consta in dispozitivul automat de prindere, primul si singurul de acest tip din domeniu. Acest sistem patentat interactioneaza cu discul fara a avea nevoie de comanda electro-mecanica din exterior. Functionarea independenta a capului de prindere reduce la minim numarul de componente predispuse erorilor, permitand astfel o robotica ultrasimpla si fiabila.

Robotul este rapid, compact, fiabil si usor de instalat si utilizat. Cu doar un singur buton este asigurata interfatarea cu utilizatorul uman.

In ciuda simplitatii aparente, DEXTERIX este un robot complex, ce incorporeaza toate elementele caracteristice unui automatizari specifice oricarui duplicator automat existent in prezent.

DEXTERIX functioneaza intr-o configuratie variabila, folosind un numar minim de 2 chioscuri si putand merge pana la 8. Setarea numarului de chioscuri ramane la latitudinea utilizatorului in functie de cerintele lucrarii curente. In cazul functionarii cu un turn de multiplicare, configuratia de 8 presupune 1 chiosc gol, pentru a pune discurile inscriptionate si 7 chioscuri in care se afla discuri blank.

O metoda simpla si interactiva permite pozitionarea celor 8 chioscuri in locatia corecta in mai putin de 3 minute:robotul plaseaza un indicator de aliniere in locul in care va cauta chioscul, dupa care utilizatorul aseaza un suport aderent pentru chioscuri, peste care va plasa chioscurile.

In momentul de fata, DEXTERIX automatizeaza doar multiplicatoare dotate cu control WYTRON. Controlerul WYTRON din interiorul turnului de multiplicare cere robotului atasat schimbarea discului cand este necesar acest lucru. Daca utilizati un astfel de echipament, inseamna ca acesta este pregatit pentru DEXTERIX. Pur si simplu conectati cablul RS232 ce vine cu robotul, la portul COM2 al controllerului si echipamentul dumneavoastra manual se transforma intr-un echipament automat de mare viteza. Trebuie mentionata existenta unor conditii mecanice pe care carcasa turnului trebuie sa le indeplineasca pentru a fi compatibila cu DEXTERIX.

CARACTERISTICI TEHNICE
  • PRIMUL robot de incarcat/descarcat CD-uri si DVD-uri, conceput pentru a automatiza computere, echipamente manuale de multiplicat discuri si imprimante, indiferent de numarul de unitati.
  • Solutia noastra patentatata de prindere permite operarea rapida si fara erori precum si deplasarea discului pe verticala acoperind o distanta de 80 cm. Dispozitivul de prindere isi ajusteaza flexibil pozitia pe centrul discului si se agata ferm pe dedesubt de acesta, asigurand astfel prinderea unui singur disc. Probleme des intalnite la alte dispozitive de profil, precum nealiniere cap-de-prindere si disc, scaparea discului in timpul transportului sau prinderea a doua discuri sunt complet eliminate.
  • FIABIL. DEXTERIX nu necestita mentenanta si este livrat cu o garantie de 1 an.
  • RAPID. Pe un echipament de multiplicare cu 8 unitati executa un ciclu de incarcare/descarcare in 14 secunde.
  • USOR de UTILIZAT. Prin intermediul unui singur buton este oferit accesul la un meniu intuitiv si simplu.
  • USOR de INSTALAT. Robotul este pur si simplu asezat pe capacul turnului/computerului; acesta insusi asista utilizatorul in procesul de aliniere.
  • FLEXIBIL. Utilizatorul poate alege numarul de chioscuri pe care doreste sa le utilizeze (intre 2 si 8), plasate in jurul echipamentului, in functie de necesitatile lucrarii; procedura de pozitionare a chioscului dureaza sub 20 de secunde.
  • INSENSIBIL la FACTORI EXTERNI. Cand dispozitivul este obstructionat, acesta isi va relua activitatea fara eroare de indata ce factorul perturbator inceteaza sa mai existe.
  • SILENTIOS,cu GABARIT REDUS si USOR. Robotul cantareste aproximativ 1 kg.
  • CONSUM REDUS de ENERGIE. Dispozitivul consuma 6w si este alimentat de la o sursa externa de cc la 12-15 V.