Tot ce trebuie să știi despre un stick USB

01 noiembrie 2018

USB flash drive-urile sunt de obicei detașabile și reinscriptibile, și au o dimensiune mai redusă decât dischetele. Acestea au aceeași utilizare cum au avut la rândul lor dischetele sau CD ROM-urile, doar că reprezintă o variantă îmbunătățită și modernă. Sunt mai mici, mai rapide, cu o capacitate mai mare și mai durabile în timp deoarece nu au părți mobile. Unele USB-uri permit chiar 100,000 de cicluri de scriere/ștergere (în funcție de tipul de chip de memorie ce este utilizat) sau o durabilitate de stocare de până la 10 ani.

Aproximativ până în anul 2005, toate desktop-urile sau laptop-urile erau dotate cu unități floppy-disk, urmând ca mai apoi să fie înlocuite cu porturi USB. Cea mai comună utilizare a memoriilor flash este de a transporta şi stoca fişierele personale, cum ar fi documente, imagini şi clipuri video. Datele stocate pe memoria flash sunt impermeabile la şocuri mecanice, câmpuri magnetice, zgârieturi şi praf. Aceste proprietăţi o fac potrivită pentru transportul de date dintr-un loc în altul şi păstrarea datelor la îndemână.

Acest mic dispozitiv de stocare a datelor a ajuns să fie omniprezent în viața tuturor celor care folosesc un calculator și mergând mai departe s-ar putea spune că pentru unii este chiar indispensabil. Componenta internă a unui stick este împărțită în urmatorul mod:

1 - Conectorul USB
2 - Controller-ul
3 - Puncte de testare
4 - Chipul de memorie NAND(NAND flash Memory chip) - memoria nevolatilă
5 - Oscilatorul de cuarț
6 - Led de control
7 - Comutator

Unele modele pot avea în plus anumite elemente.
PrintCD a folosit această idee de stocare a informațiilor pe USB pentru a crea cărți de vizită personalizate. Astfel, pe lângă faptul că e o idee inovatoare, aveți la dispoziție 2 sau 4 GB să puneți o mulțime de date despre afacerea dvs. Acest card poate fi personalizat în policromie cu foto sau grafică pe ambele fețe ale cardului.

Sau puteți opta pentru varianta rotundă a cardului USB, de 43 mm diametru și 1 mm grosime. Dispune de un conector USB mobil ce se încasetează perfect și sigur în corpul rotund.
Este prevăzut cu o perforație special concepută pentru o eventuală atașare a unui inel de chei, a unui lanyard sau șnur. Puteți obține astfel un breloc, un medalion, un ecuson sau pur și simplu un card rotund de portofel.
Ambele părți ale medalionului USB pot fi imprimate în policromie la rezoluții apropiate de printul fotografic.